Na zo'n tijd, een eerste date, is spannend

Online dating is populair en niet alleen bij jongeren. Ook 50-plussers begeven zich steeds vaker op het pad van de online zoektocht naar een nieuwe liefde. De eerste date is misschien wel het spannendste. En zeker voor mensen die in sommige gevallen al tientallen jaren geen afspraakje meer hebben gemaakt. Hoe is dat? Spannend!

Lia is 62 jaar en sinds enkele jaren weduwe. Ze dacht eerst niet dat ze nog eens op zoek zou gaan naar een nieuwe liefde, maar nadat haar beste vriendin een nieuwe partner online vond, heeft ze toch de stoute schoenen aangetrokken.

Waarom heb je gekozen voor online daten?

"Ik hoorde er wel al over, maar ik was nog niet echt overtuigd. Tot mijn beste vriendin mij vertelde dat ze een nieuwe liefde had en dat ze elkaar tegen waren gekomen op een 50-plus datingsite. Samen met haar heb ik me aangemeld en ze heeft me uitgelegd hoe het allemaal werkt."

Je hebt ondertussen al dates gehad, hoe was het om weer te daten?

"Ja dat was na zo'n tijd wel weer even heel erg spannend. Ik ben natuurlijk jaren getrouwd geweest en nadat mijn man was overleden had ik er de eerste jaren helemaal geen behoefte aan. Na zo'n tijd is vooral de eerste date erg spannend. Ik wist niet hoe ik het had en voelde me weer net zestien jaar. Achteraf gezien wel heel erg grappig."

Hoe verliep die eerste date?

"Kijk we zijn natuurlijk de jongste niet meer, dus heel erg spannend was de date zelf niet. We zijn in een bistro gaan lunchen en hebben een fijn gesprek gehad. We waren allebei duidelijk nerveus. Ik weet niet of dat komt omdat we ondertussen senioren zijn, of dat jongeren dat ook hebben en ik kan me niet herinneren dat ik vroeger zo nerveus was. Dat maakte het wel ook leuk! Ik voelde me weer jong! Het is niet bij die ene afspraak gebleven, maar uiteindelijk ook niks geworden."

Ben je wel nog actief op een 50-plus datingsite?

"Ja, absoluut! Ik vind het een machtig mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en ook om de eenzamere uurtjes mee op te vullen. Daarnaast blijft het erg spannend. Het contact online, maar ook die eerste date. En met de juiste persoon ook meerdere afspraakjes. Ik ga zeker nog niet stoppen. Al weet ik niet hoe dat is als ik iemand tegen kom waar het echt mee klikt."

Wat wil je andere 50-plussers meegeven die overwegen online te gaan daten?

Dat ze het gewoon moeten doen. Baat het niet, dan schaadt het ook niet. Ik geef wel nooit mijn prive gegevens af. Daar moet je erg mee opletten en daar wacht ik dan ook mee tot op de afspraak. En ik heb wel ook geleerd dat ik een beetje beter moet selecteren. Ik kan niet met iedereen een praatje maken. Maar ik raad het iedereen wel van harte aan. Gewoon aanmelden en misschien komen we elkaar nog wel tegen ook nog.